ReserveringNieuws00 33 3 22 26 61 85Directe betaling

Een van de mooiste baaien in de wereld, geklasseerd als UNESCO erfgoed

Tijdens uw verblijf op camping Les Galets de la Mollière*** zit u op de eerste rij voor een ontdekking van de baai van de Somme, die deel uitmaakt van de zeer exclusieve club van mooiste baaien ter wereld. Een oase van rust, sereniteit en authenticiteit die zich uitstrekt over meer dan 20.000 hectare, waaronder 4.700 hectare opmerkelijke natuurgebieden en 3.000 hectare natuurreservaat. Met 72 km kustlijn is het een van de grootste riviermondingen van Noord-Frankrijk.

Ontdekkingsactiviteiten in de baai van de Somme

Een kampeervakantie in de baai van de Somme, dat is genieten van talloze activiteiten die u laten kennismaken met het gebied. De 40 km aan fietspaden en 9 fietslussen laten u proeven van de diversiteit aan landschappen in de baai en het achterland. De keuzes zijn eindeloos: een wandeling bij zonsopgang voor vroege wandelaars, een initiatie tot natuurfotografie onder begeleiding van een professionele fotograaf, een tocht met gids in paardenkoets, een kajaktocht... alles is voor handen om de baai van de Somme op een andere manier te ontdekken! Maar de beste manier om verliefd te worden op deze uitzonderlijke natuurlijke plaats is door de natuurgids te volgen tijdens een oversteek van de baai van de Somme. Hij zal u alles vertellen over de fauna die onder andere meer dan 360 vogelsoorten telt, de geheimen van een dergelijke gevarieerde en verrassende flora, het fenomeen van de getijden en hoe de duinen worden gevormd.

Camping dans la Somme

De grootste Franse kolonie van zeehonden!

Een andere essentiële activiteit voor uw kampeervakantie in de baai van de Somme is de observatie van de gewone en de grijze zeehonden, ongetwijfeld het hoogtepunt van uw reis. Twee uur vóór of twee uur na het hoogwater kunt u ze zien vanaf de Pointe du Hourdel, aan de kust bij Cayeux-sur-Mer, langs de Jeanne d'Arc kade in Saint-Valéry-sur-Somme, aan de haven van Le Crotoy of bij Cap Hornu, tegenover de parking.... Dit zijn slechts een paar van de vele mogelijkheden om uw hart te laten smelten bij het zien van hun mooie kopje wanneer u door uw verrekijker kijkt!

De favorieten van de camping:

  • Een bezoek aan het duinmassief en het vogelpark van Le Marquenterre, een toevluchtsoord voor duizenden trekvogels.
  • Een bezoek aan het Maison de la Baie de Somme et de l'Oiseau in de buurt van Le Hourdel.
  • Wandelen in de haven van Le Hourdel, het kleine gehucht van Cayeux-sur-Mer met zijn vissershuisjes, vuurtoren en kiezelstrand.
  • Een bezoek aan Le Crotoy, een charmante badplaats met een vissers- en jachthaven, Belle Époque villa's en een uitgestrekt strand.
  • Kuieren door de bloemrijke straten van Saint-Valery-sur-Somme, een middeleeuwse stad vol geschiedenis die heel wat schatten herbergt.
  • Reizen aan boord van een authentieke stoomtrein over de spoorweg van de baai van de Somme.
Camping de la baie de Somme