ReserveringNieuws00 33 3 22 26 61 85Directe betaling

Le Crotoy

Op 22 km van de camping ligt Le Crotoy, een kleine badplaats aan de kust van de Somme, bekend om zijn immense zuidgerichte zandstrand, pittoreske stadscentrum en zijn vissers- en jachthaven. Op slechts een steenworp afstand van het natuurreservaat van de baai van de Somme en het Parc du Marquenterre biedt deze charmante badplaats in Picardië een uitzonderlijke natuurlijke omgeving waar u kunt genieten van het strand, activiteiten aan zee en vrijetijdsactiviteiten. Een niet te missen halte tijdens uw kampeervakantie in de baai van de Somme!

Het strand en de haven van Le Crotoy

Le Crotoy geniet van een zeer groot zuidgericht zandstrand. En dat staat natuurlijk garant voor bakken zon! Ideaal voor een mooi kleurtje, een familiepicknick op het strand of een ontspannende middag op het warme zand.... Le Crotoy is ook een perfecte bestemming om te racen met een zeilwagen of te galopperen op het strand met de wind in de haren. Het is in de richting van de haven van Le Crotoy, die in de 17e eeuw een van de meest actieve vissershavens in het Kanaal was, dat men zich het beste kan onderdompelen in de maritieme sfeer van de stad. De vissershuisjes liggen pal naast de vakantiehuizen en de laatste 'sauterelliers' blijven hun partij grijze garnalen lossen op de kade.

Camping dans la Somme
© CDT Somme

De Belle Époque villa's en de historische wijken

De stad Le Crotoy staat bekend om haar prachtige huizen en villa's met typische maritieme gevels. Sommige van hen zijn nauw verbonden met bekende personages. Sterker nog, dankzij de parfumeur Pierre Guerlain, een inwoner van Abbeville, werd Le Crotoy in de 19e eeuw een populair vakantieoord voor de Parijse elite, maar ook voor heel wat schilders, dichters en schrijvers. Victor Hugo liet er zijn huis 'La Solitude' bouwen. Toulouse-Lautrec zette zijn koffers neer in de villa in het centrum "Les mouettes injées". Colette rust in de zomer uit in de villa van de Duinen... U kunt ook het Millevoye huis bezoeken, de oude chalet met "Felix-Suzanne-Madeleine" boogvensters of het vakantiehuis Villa Marguerite in Art nouveau bakstenen en keramiek.

De favorieten van de camping

  • Kuieren op de promenade Jules-Noiret die zich 2 km langs het strand uitstrekt.
  • Een bezoek aan de overblijfselen van het fort van Le Crotoy (XIIe eeuw) waar Jeanne d'Arc in 1430 gevangen werd gezet, het monument van de gebroeders Caudron en de Sint-Pieterskerk (XIIIe eeuw).
  • De baai ontdekken tijdens een boottocht vanuit de jachthaven of aan boord van een authentieke stoomtrein van de baai van de Somme.
Camping de la baie de Somme
© CDT Somme