ReserveringNieuws00 33 3 22 26 61 85Directe betaling

Uw kampeervakantie in Picardië, Hauts-de-France

Kamperen in de Hauts-de-France, dat is genieten van de zeelucht aan de Picardische kust, de rijke en gevarieerde landschappen van het achterland en de vele vrijetijdsactiviteiten voor het hele gezin. U ontdekt er prachtige steden vol kunst en geschiedenis, historische monumenten die geklasseerd zijn als UNESCO Werelderfgoed, beroemde badplaatsen waar ontspanning en watersporten op de agenda staan, enz.... Er zijn zoveel dingen te doen en te zien dat uw kampeervakantie goed gevuld zal zijn!

Uw vakantie vol natuur en wandelingen in de Hauts-de-France

Nord-Pas-de-Calais en Picardië, voortaan bekend als de Hauts-de-France, zijn een bevoorrechte bestemming voor allerlei outdoor activiteiten. Kampeerders die houden van wandelen en mountainbiken kunnen zich uitleven op de paden van het Regionaal Natuurpark Scarpe-Escaut tussen Douai, Lille en Valenciennes, de paden van het Regionaal Natuurpark van Opale langs de kapen en moerassen tussen Calais en Boulogne-sur-Mer, en de bewegwijzerde paden van het Regionaal Natuurpark van de Avesnois. Eindeloze mogelijkheden om het groen in te duiken! De terrils van de noordelijke mijnbouwbekkens, vandaag geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed, zijn een prachtige ontdekkingslocatie voor wandelaars die op zoek zijn naar rijke en contrasterende landschappen. Een andere groene oase vindt u in het bos van Crécy, Chantilly en Compiègne of op een tocht aan boord van een boot op het moeras van Saint-Omer tussen Vlaanderen en Artesië... Te voet, met de fiets, te paard of per boot, een kampeervakantie in Picardië staat voor contact met de natuur!

Camping dans la Somme

Uw verblijf aan zee, van de baai van de Somme tot aan de Opaalkust....

Van de uitgestrektheid van de baai van de Somme tot de familiestranden van de Opaalkust en de charmante badplaatsen van de Picardische kust, Hauts-de-France staat garant voor verkwikkende escapades! Verlaat de baai van Authie naar de kliffen van Mers-les-Bains en maak een prachtige wandeling langs de kustlijn, de duinen en de Belle Époque villa's. Geniet van een oversteek van de baai van Le Crotoy tot in Saint-Valery-sur-Somme en observeer de zeehonden op de Pointe du Hourdel, een klein gehucht van Cayeux-sur-Mer. Bewonder de majestueuze krijtrotsen van Ault Hâble die tot wel 70 meter hoog kunnen reiken. Geef toe aan uw drang om de Caps Gris-Nez en Blanc-Nez te beklimmen. Laat u verleiden door de spectaculaire duinen van de monding van de Canche die grenst aan de prestigieuze badplaats Touquet-Paris-Plage.... Redenen te over om uw vakantie aan zee te boeken op Camping les Galets de la Mollière in de Hauts-de-France!

Camping de la baie de Somme

Niet te missen culturele en historische plekken voor ontspanning en ontdekking

Tijdens uw kampeervakantie in Picardië Hauts-de-France moet u ten minsten één dag doorbrengen in Lille - Culturele Hoofdstad van Europa - om er het Paleis voor Schone Kunsten, de oude beurs, het stadhuis en zijn klokkentoren te ontdekken, of de grote braderie die elk jaar begin september plaatsvindt. Arras is net zo fascinerend en herbergt ook vele architectonische schatten zoals de Citadel van Vauban, het belfort en de onderaardse gangen in de kelders van de stad. Andere toeristische bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn de kathedraal van Amiens en Soissons, de vestingmuren van Laon, Nausicaa (het Nationaal Centrum van de Zee) in Boulogne-sur-Mer, het Louvre-Lens museum, het Internationale Kant- en Modemuseum in Calais, de koepel en het planetarium van Helfaut, het kasteel van Chantilly en dat van Pierrefonds of de versterkte kerken van Thiérache... We vergeten er nog enkele maar laten u liever de verrassing om tijdens uw volgende kampeervakantie alle andere emblematische plaatsen van onze prachtige streek zelf te ontdekken.

Camping en Picardie