ReserveringNieuws00 33 3 22 26 61 85Directe betaling

Baai van Authie

En wat dacht u van een oversteek van de baai van Authie tijdens uw volgende kampeervakantie in Picardië? De baai van Authie, gelegen tussen Pas-de-Calais en de Somme, is een minireplica van de baai van de Somme waar wandelaars, vissers en jagers elkaar ontmoeten. Jaarlijks trekt ze bijna 500.000 bezoekers aan die een goed bewaard gebleven natuurgebied met een uitzonderlijk rijke fauna en flora en prachtige landschappen van aarde, zand en water komen ontdekken.

Natuuruitstap in de baai van Authie met gids

Om de baai van de Authie te ontdekken tijdens uw verblijf op camping Les Galets de la Mollière*** kunt u een beroep doen op een professionele gids, want sommige delen van de baai kunnen gevaarlijk zijn. Hij zal u een wandeling, fietstocht, paardrijtocht of kanotocht voorstellen, maar ook workshops om de verschillende omgevingen van de baai en de monding van de Authie te ontdekken. Afhankelijk van het weer: laarzen of wandelschoenen, hoed en zonnebril, regen- of winddichte kleding en een verrekijker.

Camping dans la Somme

De wonderlijke landschappen van de baai

Van Fort-Mahon-Plage in het zuiden tot Berck-sur-Mer in het noorden, de baai van Authie biedt heel wat verscheidene landschappen. Laat u betoveren door de uitgestrektheid van de Pointe de Routhauville, een zonsondergang over de duinen van de Authie, de vlucht van vogels boven de mollières, de veranderende kleuren van het groen van de salicorne tot het mauve en lila van de zee..... Deze diversiteit heeft gezorgd voor de ontwikkeling van een zeer gevarieerde fauna en flora op het land en in zee: zeehonden, witte ooievaars, kikkers, haring, grijze garnalen, aalscholvers, kleine zilverreigers, iris foetidissima, citroenmunt....

De favorieten van de camping:

  • Kijken naar de gewone en grijze zeehonden ten noorden van de monding van de Authie.
  • Een ontspannende en zilte tussenstop in Berck-sur-Mer, een familiale badplaats naast de baai van Authie.
  • Wandelen in de kleine jachthaven van Madelon aan de monding van de Authie (13 km).
  • Fort-Mahon en zijn lange zandstrand, zeer geliefd bij liefhebbers van zeilwagens.
Camping de la baie de Somme