ReserveringNieuws00 33 3 22 26 61 85Directe betaling

Somme

Als u zich afvraagt wat u in de Somme zeker moet bezoeken, dan vertelt Camping les Galets de la Mollière*** u iets meer over de mooiste toeristische, culturele en natuurlijke bezienswaardigheden die u er tijdens uw vakantie kunt ontdekken.

De baai van de Somme en de Picardische kust

Uw ontdekking van de Picardische kust begint van zodra u de camping verlaat richting de baai van de Somme, de duinen van Le Marquenterre en de baai van Authie. De schilderachtige schoonheid van de landschappen wordt alleen geëvenaard door de vele activiteiten die u vindt langs de 70 km-lange kustlijn: zwemmen en ontspannen op de stranden met fijn zand of kiezels, watersporten (zeilen, zeilwagenracen, kitesurfen, kanoën-kajakken langs de kust...), wandelen, paardrijden, fietsen op fietspaden door de velden, moerassen en bossen... Dit alles staat garant voor een ​​sportieve kampeervakantie in de Somme! Om te ontspannen kunt u genieten van het zachte leven in de charmante badplaatsen van de Picardische kust, zoals in Cayeux-sur-Mer, Le Crotoy, Fort-Mahon-Plage, Quend-Plage-les-Pins, Le Tréport of Mers-les-Bains. In de vallei van Authie zijn ook de cisterciënzerabdij van Valloires en de tuin van landschapsarchitect Gilles Clément zeker een bezoekje waard.

Camping dans la Somme

Een dag in Amiens, de hoofdstad van de Somme

Een van de absolute afspraken tijdens een kampeervakantie in de Somme is Amiens, een mooi voorbeeld van een kunst- en geschiedenisstad waar natuur, cultuur en erfgoed samensmelten. Breng een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, een meesterwerk van gotische kunst die tot het werelderfgoed van de UNESCO behoort, het Jules Verneshuis en de Hortillonnages, waarvan de oorsprong teruggaat tot de Gallo-Romeinse periode.

Ideeën voor unieke en ongebruikelijke rondleidingen voor jong en oud

In Abbeville kunt u een bezoek brengen aan de grotten van Naours, een ongewone plek die u met de hele familie kunt ontdekken tijdens uw verblijf op de camping. Hier vindt u een uitgestrekte ondergrondse stad, uitgegraven in de kalksteen van het Picardische plateau, en 33 meter onder de grond!
Vlakbij ligt het park van Samara, een uniek Europees recreatiepark dat zich volledig toespitst op de prehistorie. Op het programma: tentoonstellingen en historische reenactments, speelse en educatieve workshops voor kinderen, een arboretum en een botanische tuin van meer dan 30 hectare.

Camping de la baie de Somme

Een unieke cultureel en historisch erfgoed

De Somme heeft een rijk historisch en toeristisch erfgoed. Onder de meest opmerkelijke plaatsen en monumenten is het kasteel van Rambures in de buurt van het Nationaal Bos van Eu een echte must-see. Deze parel uit de 15e eeuwse middeleeuwse architectuur zal ongetwijfeld indruk op u maken met zijn monumentale afmetingen en enorme ronde torens.
De Somme, dat is ook het land van de belforten. Het departement telt er meer dan een dozijn, waaronder het belfort van Saint-Riquier. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de oudste belforten in de regio Hauts-de-France.
Een vakantie in de Somme is ook uitermate geschikt voor herdenkingstoerisme. Ontdek de collecties van het Historial de la Grande Guerre in Péronne en het Musée Somme 1916 d' Albert alvorens een bezoek te brengen aan de slagvelden van de Somme.

Camping en Picardie