ReserveringNieuws00 33 3 22 26 61 85Directe betaling

Saint-Valery-sur-Somme

Op 10 km van de camping ligt Saint-Valery-sur-Somme, een charmant middeleeuws stadje voor kampeerders die op zoek zijn naar authentieke getuigenissen uit het verleden. Ontdek het rijke historische en architectonische erfgoed, de kleine vissers- en jachthaven, vakwerkhuizen en bloemrijke straatjes.... Een unieke plek voor ontdekking en ontspanning die deel uitmaakt van de essentiële bezoeken tijdens uw kampeervakantie in de baai van de Somme!

Een middeleeuwse stad in het hart van het maritieme Picardië

Saint-Valery is trots op haar rijk historisch en cultureel verleden. De geschiedenis van de stad is nauw verbonden met die van Willem de Veroveraar, Jeanne d'Arc en Victor Hugo. Of u nu houdt van geschiedenis of niet, u kunt er genieten van een wandeling door de smalle straatjes van Saint-Valery om opmerkelijke plaatsen en monumenten te ontdekken, zoals de vestingmuren, de torens en middeleeuwse poorten, het kasteel of de kerk van Sint-Maarten, die u van de 12e tot de 16e eeuw zullen transporteren.

Camping dans la Somme

Een uitnodiging om te kuieren

Het hele jaar door kuieren tal van wandelaars door de haven en op de kaden langs de Somme aan de kant van Le Crotoy, of in de historische wijken zoals Le Courtgain of de visserswijk, vandaag de meest toeristische plaats van Saint-Valery. Na een wandeling door de kleine bloemrijke straatjes kunt u uw weg verder zetten naar de abdijwijk om er, genesteld in de holte van de wallen, het Herbarium te bezoeken. Deze mooie middeleeuwse bloemen- en botanische tuin straalt een en al rust uit en telt meer dan 1000 gelabelde planten. Iets verder van de stad kunnen de kampeerders een bezoek brengen aan de Chapelle des Marins waar de monnik Gualaric, de heilige oprichter van de stad, zou zijn begraven. De kapel is vlakbij de kliffen gebouwd en biedt een adembenemend uitzicht op de baai van de Somme.

De favorieten van de camping:

  • Bezoek het Musée Picarvie dat een beeld schetst van het dagelijks leven in een Picardisch dorp in de 19e eeuw, met een school, ambachtswerkplaatsen, kraampjes, estaminet, boerderij,....
  • Neem het kustpad dat leidt naar Saint-Valery in Cayeux-sur-Mer via de Pointe du Hourdel langs de Route Blanche (17 km).
  • Maak een tocht in een kano/kajak of Polynesische pirogue onder begeleiding vanuit de haven van Saint-Valery om de baai en de zeehonden in hun natuurlijke omgeving te ontdekken.
Camping de la baie de Somme